Ga naar de inhoud
  • Branding
  • Websites
    • Website op maat
    • Website in 1 dag
  • Trainingen
  • Over Mij
  • Portfolio
  • Blog
  • Contact
Menu
  • Branding
  • Websites
    • Website op maat
    • Website in 1 dag
  • Trainingen
  • Over Mij
  • Portfolio
  • Blog
  • Contact
Kennismaking plannen
Whatsapp
Academy
  • Branding
  • Websites
    • Website op maat
    • Website in 1 dag
  • Trainingen
  • Over Mij
  • Portfolio
  • Blog
  • Contact
Manon

Manon

Manon is eigenaar, Branding expert en Webdesigner bij Brand it Up. Met veel plezier deelt ze haar kennis en bouwt samen met jou een visueel merk wat perfect past bij jou ?n jouw doelgroep.

Wat is een Brandboard?

  • 20 maart 2019
  • Geen Reacties
  • Branding, Zakelijk

Wat is een Brandboard en wat kan je er mee?

Ik heb eerder al geschreven over de branding van Cotton & Lace en Mijn Houten Hart. Hier leg ik al wat uit over mijn werkproces en wat ik maak tijdens een branding-traject. Dit zijn uiteraard niet mijn enige branding projecten. Zodra ik toestemming heb van de ondernemer deel ik mijn werk met jullie.

Een vraag die ik veel krijg is wat een brandboard nou precies is, en waarom ik er voor heb gekozen om geen hele huisstijl gidsen te maken.
Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel: ik doe dat voor mijn klant. Het bewaken van je merk is een lastige klus (daarom zijn er grafisch ontwerpers!) en het is heel fijn om een goede leidraad te hebben. Die leidraad moet vooral makkelijk te hanteren zijn, er zijn tenslotte zoveel kanalen waarop je tegenwoordig actief bent. Het gaat niet meer alleen maar om visitekaartjes, een folder, een website en eventueel de bestickering van een auto. Het gaat om al je sociale media kanalen (en laten we eerlijk zijn, dat zijn er tegenwoordig heel veel), je e-mail handtekening op je laptop, je tablet en je telefoon.
Het gaat om de complete look en feel van jouw merk. Die moet overal consistent zijn.

En Brandboard is een middel waarbij je in één oogopslag een goed overzicht hebt van alle onderdelen van jouw merk. Van logo(‘s) tot het kleurenpalet en moodboard, jouw hele merk en stijl staat overzichtelijk bij elkaar.

Brandboard Cotton & Lace

Dit is het brandboard van Cotton & Lace, alle onderdelen die de stijl van mijn merk vormen staan overzichtelijk bij elkaar

Hoe je een Brandboard gebruikt

Van al mijn klanten krijg ik hetzelfde terug: wat fijn dat Brandboard! Iedereen is er zó blij mee!
Je gebruikt je brandboard als leidraad. Hang ‘m op boven je bureau, bewaar hem op je telefoon, het maakt niet uit als je hem er maar makkelijk bij kan pakken. 
Zo is kleuren en lettertypes consistent houden een eitje. 

Maar dat is niet het enige. Door er een moodboard in te (laten) plaatsen heb je ook altijd een mooi sfeerbeeld van jouw brand-vibe bij de hand. Dit maakt het veel makkelijker om passende foto’s te selecteren voor bijvoorbeeld jouw instagram-account. Je hebt zo altijd een voorbeeld van kleuren, vormen en afbeeldingen die perfect aansluiten bij jouw merk.

Niet ieder Brandboard is hetzelfde

Een brandboard moet passen bij jou en jouw merk. Sommige ondernemers willen bijvoorbeeld geen moodboard omdat ze dit te rommelig vinden of omdat het ze afleid (bijvoorbeeld omdat het niet hun eigen foto’s zijn). 
Het kan ook goed zijn dat je maar 1 logo hebt en ook geen behoefte hebt aan variaties hierop.  Of zijn bepaalde patronen een heel belangrijk onderdeel van jouw brand-vibe. Daarom kunnen brandboards sterk op elkaar lijken maar zie je toch vaak verschillen.

Brandboard Mijn Houten Hart

Het Brandboard van Mijn Houten Hart is compleet anders dan dat van Cotton & Lace, toch komen dezelfde elementen erin terug.

Wat moet er zeker terugkomen op een Brandboard?

Daar kan ik heel kort over zijn:

  • Een (hoofd)logo
  • Kleurenpalet
  • Gebruikte lettertypes

Dit is echt de basis, de elementen die op alles waar jouw merk op staat terug horen te komen.

Ik heb al een logo of een hele huisstijl maar ik wil ook graag een Brandboard!

Dat snap ik helemaal. Manouk van Asome had al een huisstijl maar miste nog het overzicht. Voor haar maakte ik ook een brandboard. Wil jij dat ook? Neem dan even contact met mij op, dan kijken we samen even wat er nog nodig is om jouw perfecte brandboard te maken. Afhankelijk van welke onderdelen ik nog voor je samen mag stellen variëren de prijzen hiervan.

Brandboard Asome

Manouk had haar huisstijl al klaar maar wilde graag een brandboard om mee te werken.

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Wil je weten wat mijn pakketten kosten of wat er nog meer mogelijk is? Voel je vooral niet bezwaard om contact met mij op te nemen. Ik leer je heel graag kennen!

Alle artikelen bevatten mijn persoonlijke mening of die van mijn gast-bloggers. In sommige blogs zijn links naar de website van mijn gast-bloggers of advertentie links (advertentie links zijn per bericht 1x gemarkeerd met een *) opgenomen. Door het klikken op deze links verlaat je mijn website en ga je naar de website van de betreffende aanbieder toe. Ik heb geen controle over externe websites. – Manon-

Manon

Deel dit Bericht

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant:

ElementorWebsite

Elementor Flexbox

Lees Meer
Persoonlijk

Opleiding – SCHMOPLEIDING

Lees Meer
BrandingHuisstijlWebsite

Kleur vs Palet, wie wint?

Lees Meer

volg mij @branditup.nl

Het voordeel van een one day intensive? Nou simpel Het voordeel van een one day intensive? Nou simpel, hij staat er in 1 dag. Het nadeel van een website in 1 dag? Je moet die dag echt bereikbaar zijn om te kunnen schakelen en feedback te geven. Dat kan best een uitdaging zijn als je het doula bent zoals Gwen.⁠En toch hebben we het gedaan! Want ook daarin is niks onmogelijk en daarin wil ik altijd met je meekijken naar wat er wel kan. Er kan namelijk heel veel en het resultaat kun je hier zien. Ik bedoel. Hoeveel toekomstige mama’s zal dit een rustig gevoel geven?⁠⁠Ook je website laten bouwen met een korte doorloop? Stuur mij een dm en we kletsen binnenkort verder!⁠⁠#branditup #zakenvrouwen #webintensive #onedayintensive #webdesign
⁠ Hoofdkleuren, accentkleuren, ondersteunende kl ⁠Hoofdkleuren, accentkleuren, ondersteunende kleuren. Wat gebruik je nu waar? Wat is het effect van het een of het ander. Laat ik je de kleuren voorstellen aan de hand van je eerste date.⁠⁠De hoofdkleuren zijn je outfit. Een little black dress (mij niet gezien) of een jeans met een casual shirt.⁠⁠De accentkleuren zijn de subtielere dingen in je outfit of je make-up. Het is een knipoog naar je date. Stel dat hij liefhebber is van de Beatles kun je een t-shirt met John Lennon aantrekken met een kleine knipoog. Of wat dacht je van een mooie lippenstift. Wel zorgen dat deze dan niet afgeeft! Je weet niet wat de avond brengt. 😉⁠⁠De ondersteunende kleuren zijn de locatie van je date en de activiteit. Een biertje in een poolcafé, een avond theater, de bios of uit eten in een Michelin restaurant.⁠⁠Los van elkaar kunnen ze fantastisch zijn. Maar je snapt dat als je een little black dress aan doet met een rommelknot bovenop je hoofd en stiletto’s aan je voeten terwijl jullie een biertje gaan doen in een poolcafé de combi niet helemaal werkt. Terwijl de elementen los van elkaar helemaal prima zijn.⁠⁠Je wilt zorgen dat de elementen bij elkaar kloppen. Dus én die little black dress met stiletto’s, en dan geföhnd haar voor jullie date bij de luxe Italiaan.⁠⁠En mocht je nu denken, die luxe Italiaan klinkt fantastisch maar ik kom niet verder dan een diepvriespizza… Boek dan een brand intensive via @branditup.nl. Die setting leent zich dan meer voor een rommelknot, legging en t-shirt van je favoriete band.
‘Een goed gerichte vonk kan voldoende zijn om he ‘Een goed gerichte vonk kan voldoende zijn om het vuurtje weer aan te wakkeren. En weer vlammend verder te kunnen!’ Wat Suzanne voor haar klanten doet, wilde zij zelf ook voor haar website. Echt laten zien wat dat vonkje teweeg kan brengen.'⁠⁠Wat ze wilde uitstralen was ENERGIE. Sprankelende ogen, eigenzinnigheid en plezier overbrengen. Met zo’n kleurrijke huisstijl was dat natuurlijk een fantastisch vertrekpunt. Ik bedoel, je kan niet anders dan energie krijgen als je deze website ziet?⁠⁠En geloof het of niet, deze website stond in 1 dag!⁠⁠#webintensive #branditup #websitein1dag #personalbranding #vonkkracht⁠
Wordpress klonk altijd een beetje als de grote boz Wordpress klonk altijd een beetje als de grote boze wolf. Te ingewikkeld en daar heb je veel kennis voor nodig. Dus mijn eerste website, voor mijn oude webshop, bouwde ik via zo’n webbouwertoolding. ⁠⁠Lang verhaal kort. Ik schakelde de hulp van mijn neef in. Samen de grote boze wolf te lijf. We bouwden met een eenvoudig thema de webshop om. Simpel en effectief. En het werkte, als een trein.⁠⁠Een paar jaar later besloot ik mijn (2e) website compleet from scratch te bouwen. Wordpress, Woocommerce en Elementor werden mijn beste vrienden. Uren ben ik met de website bezig geweest. Soms wilde ik uit frustratie mijn laptop het liefst uit het raam gooien.⁠⁠En toen het af was kreeg ik keer op keer de vraag wie hem had gebouwd: 🙋‍♀️⁠⁠Het ontstaan van Brand it Up in een notendop.⁠⁠En waar in het begin maatwerk echt de norm was, is dat tegenwoordig anders. Maatwerk is the bomb, echt waar. Maar een template heeft ook zoveel mogelijkheden! Daarbij is het gewoon net iets makkelijker om zelf dingen aan te passen als je website eenmaal staat.⁠⁠Klinkt goed no? Wil jij dit ook? Check de link in mijn bio, stuur me een dm of reageer hieronder met een 💖 dan neem ik contact met je op⁠⁠#branditup #webdesign #branddesign #personalbranding #businessbabesnl #zakenvrouwen
De ombouw van onze haard is niet aan alle zijdes g De ombouw van onze haard is niet aan alle zijdes gelijk. Als in: het is niet recht. Misschien wel van boven naar beneden, maar die hoek, die is geen 90 graden. Bij lange na niet. Ik heb er een uur over staan bakkeleien met de stukadoor. De beste man wilde dit vervolgens met een waterpas meten, (wat niet gaat, van links naar rechts) een haakse hoek werkt in zo’n geval een stuk beter. Tot frustratie aan toe. En ik kreeg geen gelijk.⁠⁠En dus ook geen perfecte ombouw van onze haard.⁠⁠Het is niet perfect. Niet showroomwaardig.⁠⁠Maar het heeft wel van ons huis een thuis gemaakt. Omdat er een foutje in zit. Ons thuis is een huis met verhalen. Juist doordat het niet perfect is.⁠⁠Zo is het op je website ook. Die ene knop die net te ver naar rechts staat, omdat hij mobiel anders niet lekker uitkomt. Die ene spelfout omdat je nooit onthoud of het nu pannenkoeken of pannekoeken zijn. Wist je trouwens dat de ‘correcte’ spelling sinds 1995 pannenkoeken is? Van de Belgen overgenomen. Ik bak ze zelf toch echt maar in 1 pan.⁠⁠Het zijn van die leuke verhalen die van je website geen gelikt, sfeerloos huis maken. Het geeft je klanten een thuis. Je laat zien dat je net zo menselijk bent als zij. Dat het allemaal niet zo perfect hoeft.⁠⁠Echt niet.⁠⁠Dus laat je niet tegenhouden door de perfecte website. Zet ‘gewoon’ een website neer. Pas het daarna stapje voor stapje aan. En als je daarbij hulp kunt gebruiken voor iemand die alles voor jou perfect wilt maken: stuur even een mailtje terug. Of plan een discoverycall via @branditup.nl ⁠⁠📸 @bynouchka
  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Contact
Facebook-f Instagram Pinterest Whatsapp

© 2018 – 2023 Brand it Up

  • Bedankt inschrijven nieuwsbrief
  • Bedankt Wordcamp
  • Blog
  • Blog-2
  • Branding
  • Contact
  • Cookie beleid
  • Home
  • Linkjes
  • Live Website Check
  • Masterclass Flexbox
  • Over Mij
  • Portfolio
  • Privacybeleid
  • Quiz training match
  • Quiz training optie
  • Quiz: is een online training iets voor jou?
  • Quiz: zijn LearnDash en jij een match?
  • Website in 1 dag
  • Website op maat
  • Websites
  • Wordcamp
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}