over Manon van der weegen

Hey! Ik ben Manon

Als je hier bent wil je meer weten over mij. Laat me je eerst vertellen wat ik doe:
Ik werk voornamelijk met vrouwelijke ondernemers. Gedreven, extreem gepassioneerde ondernemers, daar ben ik gek op!

Jouw passie voor jouw bedrijf zichtbaar maken voor de rest van de wereld met een sterk staaltje branding of een next level website is wat ik het allerliefst doe.

Ik bied high end pakketten en service, waar alles in zit wat JIJ nodig hebt voor jouw volgende stap in het ondernemerschap.

Benieuwd hoe het allemaal begon?

Leren, werken & the point of no return

Hoewel ik een opleiding heb gedaan om grafisch vormgever te worden ben ik een echte autodidact. Ik leer het beste én het snelste door te doen. Geef me een paar uur en een toffe uitdaging en ik heb het zo onder de knie. 

Dit is gelijk ook mijn “redding” geweest toen ik van school kwam. Want dat was vlak voor de kredietcrisis. Was het daarvoor al moeilijk om grafisch werk te vinden, vanaf 2007 was het vrijwel onmogelijk. Zo kwam ik bij een grote verzekeraar terecht waar ik leerde om risico’s te beoordelen en projecten te managen. 

Mijn zwangerschap ging niet makkelijk en mijn bevalling al helemaal niet. Met een gigantische fysieke achterstand begon ik veel te vroeg weer met werken. Combineer dat met een kantoorbaan waar inmiddels alle uitdaging uit geautomatiseerd was maar een veel te hoge workload voor het aantal mensen wat er nog zat, een enorm slaapgebrek en een fikse burnout was het gevolg. Begin 2018 kwam ik thuis te zitten. Zonder baan. Zonder energie.

Now or Never

Toen kwam mijn “nu of nooit” moment. 
Ik weet het nog precies: ik zat op de grond bij te komen van de 2,5 vierkante meter muur die ik had geschilderd (mensen die een burnout hebben gehad snappen hoeveel 2,5 m2 kan zijn) en ik keek naar de 60m2 die ik nog van plan was te gaan doen. Voor het eerst in lange tijd voelde iets niet als een onmogelijk zware opgave maar als een blanco canvas vol met stapjes die ik nog kon gaan zetten. 60 stapjes om precies te zijn. 

Dus ik zat daar en ik dacht aan mijn leven na die muur. Wat ga ik er mee doen?

Toen dacht ik: als ik nu écht niet voor mezelf ga beginnen, wanneer dan wel? Hoe fijn zou het zijn als ik mijn geld kan verdienen met dat wat ik het liefste doe? Mooie dingen maken en die dan verkopen.

Ik stopte met mijn hobby-webwinkel en begon met het ontwerpen van geboortekaartjes en huwelijksuitnodigingen. Ik bedacht een bedrijfsnaam: Cotton & Lace (katoen voor baby’s, kant voor huwelijken), maakte een huisstijl voor mezelf, bouwde een website en verdiende dáár vervolgens geen bal mee.

How it really started

Waar ik wél geld mee verdiende was met wat ik maakte voor de mensen die mij vroegen wie mijn huisstijl en website had gemaakt. Aangezien ik dat zelf had gedaan kreeg ik steeds vaker de vraag om dat ook voor anderen te doen.

In eerste instantie voelde ik daar een enorme weerstand op want ik wilde die verantwoordelijkheid niet. De visuele identiteit van een onderneming is ontwerpen is best een ding. Als het goed is is dat nog jaren dé herkenbaarheid van een bedrijf en kan het het verschil zijn tussen succes en struggle.

Brand it Up!

De weerstand verdween toen ik merkte dat ik er eigenlijk heel veel plezier in had. Ik vloog door de brandingtrajecten en websites heen. Er kwam zoveel van nature, ik vond het zo fijn om intuïtief te werken en daarmee de kennis die er nog zat vanuit mijn opleiding weer te benutten! Alles wat nieuw was leerde ik mezelf aan en voor ik het wist plakte ik het woordje “webdesigner” achter mijn functietitel.

Dit deel van mijn bedrijf groeide enorm hard en in augustus 2019 besloot ik daar een andere naam aan te hangen omdat mijn werk dat verdiende. Zo is Brand it Up ontstaan.

How it's Going

In de afgelopen jaren is Brand it Up nog harder gegroeid, zijn mijn kennis en skills enorm gegroeid en zijn de resultaten niet meer te vergelijken met toen ik net startte. Ik vind het héérlijk om te werken met ondernemers die weten wat ze willen en waar ze staan. Die inzien dat iedereen zijn of haar eigen expertise heeft en dat je die expertise nodig hebt om jouw bedrijf te kunnen laten groeien.

Je hoeft het allemaal niet alleen te doen, dat doe ik ook niet.

We’ve got your back!

Meet the team

Lindsay Arts

Ga je met Manon samenwerken? Dikke kans dat ik je dan een mailtje stuur om wat zaken bij je uit te vragen. En natuurlijk kun je mij ook mailen als je een vraag hebt. Wel zo fijn natuurlijk. En precies waar ik Manon mee help.
 
Als business supporter onder de naam SCHERP! help ik online ondernemers hun klanten de beste klantbeleving hebben. Omdat we verder gaan dan standaard en we het waarderen dat je met ons wilt werken.

Roelinde Brons

Met mijn bedrijf SolidWP zorg ik ervoor dat Manon zich volledig kan focussen op haar kracht: supermooie branding en websites realiseren. Ik zorg er vervolgens voor dat alle websites technisch perfect in conditie blijven: van regelmatige updates en backups tot snelle websites en beveiliging. En mocht er technisch support nodig zijn, dan pak ik dat natuurlijk op. Zo blijven alles websites mooi én stabiel.

Mijn gezin

In 2015 ben ik getrouwd met Michiel. In november 2016, iets meer dan een jaar later werd onze prachtige Olivia geboren en sinds 2020 hebben we ook een prettig gestoorde Labradoodle met de naam Max. Samen zijn wij een zooitje ongeregeld en voeren we een huishouden van Jan Steen. Maar echt. We zijn alle 3 heel slecht in opruimen en poetsen maar vinden het wel héérlijk als de boel opgeruimd en schoon is.

Max niet.
Die vind alles wat vies is juist fantastisch.

Manon - Mini Ontwerper

Vroeger wilde ik heel graag ontwerper of rechercheur worden. Ik vond het heerlijk om de kleur en inrichting van mijn kamer om de zoveel tijd te veranderen, tot grote frustratie van mijn ouders. Naarmate ik ouder werd kreeg ik ook “projectjes”. Zo heb ik ooit een klein budget gekregen waarmee ik de slaapkamer van mijn ouders en de woonkamer onder handen mocht nemen. Ik zat veel achter de pc. Niet alleen om te “msn-en” maar ook om mooie boekjes, kaartjes en cadeautjes te maken. Daarnaast was (en ben) ik gek op puzzelen en daardoor altijd een van de eersten die doorheeft ‘wie de dader is’ in films of series. Ik schep er ook erg veel genoegen in om daarin gelijk te hebben 😉

De keuze was dus lastig, ga ik ontwerpen? Of word ik rechercheur? Totdat ik hoorde dat je eerst jaren bij de straatpolitie moest zitten voordat je rechercheur kan worden. Dat zag ik dus echt niet zitten!

Projectmanagement

Hoewel mijn gezin een zooitje ongeregeld is, is dat binnen mijn bedrijf absoluut niet zo. 

Lindsay en ik werken met een projectmanagement systeem, ClickUp, waar we alle projecten nauwkeurig in plannen. Zo heb je altijd overzicht in waar we staan, wat we nodig hebben en wat de planning is. Ja, dat lees je goed: JIJ hebt overzicht. Omdat ClickUp een online tool is krijg jij ook toegang en kan je op de voet volgen hoe we er voor staan!

Maar dat is nog niet alles! Wanneer je bij mij een traject start geef ik je ook advies hoe je jouw branding het beste in kan zetten en wie de juiste expert is om in de juiste stijl bijvoorbeeld teksten te schrijven of foto’s te maken. Benieuwd met wie ik vaak samen werk?