menu:

Picture of Manon

Manon

Manon is eigenaar, Branding expert en Webdesigner bij Brand it Up. Met veel plezier deelt ze haar kennis en bouwt samen met jou een visueel merk wat perfect past bij jou ?n jouw doelgroep.

Waarom websites maken met Elementor?

In de loop der jaren zijn er een aantal page builders op de markt gekomen waarmee het eenvoudiger wordt om websites te maken in WordPress. *Elementor is er daar ??n van en ikzelf gebruik voornamelijk deze pagebuilder om websites mee te bouwen. Waarom ik dat doe en ook andere aanraad om websites te maken met Elementor, lees je hier!

Wat is Elementor?

*Elementor is een pagebuilder waarmee je WordPress websites kunt maken. Er bestaan zowel een gratis als een betaalde versie van deze pagebuilder. In de betaalde versie heb je tal van verschillende mogelijkheden en functies die je in de gratis versie niet hebt. Toch is de gratis versie een prima optie als je voor het eerst websites gaat maken in Elementor. Doordat je in de gratis versie juist niet wordt overspoeld met tal van mogelijkheden, kun je op een fijne manier je weg vinden in de pagebuilder en merken hoe handig en gebruiksvriendelijk de builder is.

Waarom websites maken met Elementor?

De voornaamste reden om juist voor Elementor te kiezen en niet voor een andere pagebuilder, is de enorme gebruiksvriendelijkheid ervan. Je hebt namelijk geen kennis over codes nodig om zelf een website in *Elementor te kunnen maken of aan te passen. Wanneer je een website gaat bouwen of aanpassen, krijg je (na inloggen) aan de voorkant van de website een menu te zien met allerlei verschillende opties. Door een optie in je website te ?slepen? en op de gewenste plaats neer te zetten, kun je jouw website met Elementor maken. Je kunt ook nog de opmaak van de optie aanpassen. Op deze manier kun je dus vrij eenvoudig een eigen website bouwen in WordPress.

Is een websitebouwer dankzij Elementor overbodig geworden?

Elementor is dus erg gebruiksvriendelijk en je hebt geen kennis van codering nodig om met *Elementor websites te kunnen maken. Echter betekent dit nou niet gelijk dat een websitebouwer overbodig is geworden, integendeel zelfs. Bij het maken van een goede website, komt er namelijk meer kijken dan dat wat je aan de voorkant ziet. Dit zijn vrij technische zaken, waarvan de kans groot is dat die jouw kennis te boven gaan. Toch is het erg belangrijk voor de beveiliging en zoekmachine optimalisatie van jouw website om deze zaken goed in orde te hebben en hier kan een websitebouwer je ontzettend goed mee helpen.

Look and feel

Bovendien is het bouwen van een website voor een websitebouwer dagelijkse kost, waardoor hij of zij er meer ervaring mee heeft dan jij. Hierdoor weet een websitebouwer heel goed hoe je een goede website kunt bouwen die jouw doelgroep aantrekt en waarbij de hele look and feel klopt. Wil je dus zeker weten dat je een goede website hebt, die technisch goed in elkaar zit en ook jouw doelgroep goed aanspreekt? Dan is een websitebouwer nog steeds onmisbaar.

Websitebouwer niet altijd meer nodig

Wat wel een fijn voordeel is van *Elementor, is dat je een websitebouwer niet altijd meer nodig zult hebben. Heeft jouw websitebouwer jouw website in Elementor gemaakt? Dan kun je heel eenvoudig zelf de website aanpassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen of juist verwijderen van functies en het aanpassen van kleuren en teksten. Je hoeft dus niet meer zoals in het verleden voor elke aanpassing bij jouw websitebouwer aan te kloppen, maar kunt deze aanpassingen gewoon zelf doorvoeren. Dat scheelt je weer tijd ?n geld!

Conclusie

De conclusie die je uit bovenstaande kunt trekken, is dat je heel goed websites kunt maken met Elementor. Toch raad ik je aan om het bouwen van een website echt aan een webbouwer over te laten, ook als het een website in Elementor betreft. Wanneer de *Elementor website eenmaal staat, kun je deze zelf aanpassen en hoef je dus niet meer voor elk wissewasje naar jouw websitebouwer toe. Ideaal dus! 

Wil jij zelf graag een Elementor website hebben? Neem dan contact met mij op, want ik maak hem graag voor je!

Alle artikelen bevatten mijn persoonlijke mening of die van mijn gast-bloggers. In sommige blogs zijn links naar de website van mijn gast-bloggers of advertentie links (advertentie links zijn per bericht 1x gemarkeerd met een *) opgenomen. Door het klikken op deze links verlaat je mijn website en ga je naar de website van de betreffende aanbieder toe. Ik heb geen controle over externe websites. – Manon-

Manon

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant: