menu:

Manon

Manon

Manon is eigenaar, Branding expert en Webdesigner bij Brand it Up. Met veel plezier deelt ze haar kennis en bouwt samen met jou een visueel merk wat perfect past bij jou ?n jouw doelgroep.

Wat is Google Fonts?

In mijn Small Branding pakketten maak ik uitsluitend gebruik van Google Fonts. Dit is een bewuste keuze om de kosten van deze pakketten zo laag mogelijk te houden.

Wat is Google Fonts?

Lettertypes zijn er in extreem veel verschillende vormen en maten.Enkele voorbeelden:

Voorbeeld Serif Font, met uitsteeksels aan de pootjes

Met “uitsteekseltjes” aan de pootjes (Serif)

Voorbeeld Sans Serif tekst
Zonder “uitsteekseltjes” aan de pootjes (Sans Serif)
Voorbeeld handgeschreven tekst

“handgeschreven”

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of een ontwerper heeft er een lettertype voor gemaakt. Alles bij elkaar genomen zijn er miljoenen lettertypes. Het kost erg veel tijd om uit alle bronnen het juiste lettertype te vinden. Daarbij komt dat niet alle lettertypes ook geschikt zijn om overal weer te geven.

Daarom heeft Google een hele fijne selectie gemaakt waar voor ieder wat wils tussen zit. In totaal zitten er op het moment van schrijven 959 lettertypes in de Google catalogus.
Veel WordPress thema’s bieden de lettertypes van Google Fonts al aan zodat je deze kunt gebruiken op je website.

Waarom ik gebruik maak van Google Fonts?

Omdat het de budget bewuste ondernemer de kans geeft op eenvoudige en goedkope wijze gebruik te maken van verschillende lettertypes. Google Fonts is namelijk gratis. Je kan hier eenvoudig een lettertype vinden en downloaden om te gebruiken in al jouw uitingen. Voor mij als ontwerper scheelt het mij tijd om te weten dat ik me alleen tot deze catalogus hoef te richten en voor jou als klant komen er geen kosten bij. Bij de Small Branding pakketten beperk ik me daarom uitsluitend tot de catalogus van Google Fonts, zo weten we beide waar we uit kunnen kiezen.
Kies je voor 1 van de uitgebreidere pakketten? Dan hoeft het niet persé zo te zijn dat we een betaald lettertype kiezen. Dit bespreken we van te voren.

Hoe werkt Google Fonts?

Het wijst zich eigenlijk vanzelf maar ik zal hier even een korte uitleg geven.
Je vind Google Fonts hier: fonts.google.com
Je komt meteen uit bij de catalogus:

Google Fonts Catalogus

Hier kan je meteen een lettertype (font) zoeken of de verschillende fonts op je gemakje bekijken.
Ben je op zoek naar een specifieke soort (bijv sans)? Maak dan gebruik van de filteropties bovenaan.

Font gevonden wat je wilt gebruiken? Klik dan op het plusje om hem aan je collectie toe te voegen. Onderaan verschijnt dan een balk. Als je daarop klikt kan je het betreffende lettertype downloaden.

Waar kan je Google Fonts downloaden?

Fonts Pairen

Nog een extra fijn handigheidje: Als je op de naam van een font klikt ga je naar een overzichtspagina. Hier zie je het volledige lettertype, cursief, bold etc.
Scroll je een beetje naar beneden dan zie je “Populair Pairings” staan. Dit is een interactief overzicht (je kan er dus op klikken) met welke andere lettertypes het gekozen lettertype goed matcht. Door de verschillende opties aan te klikken zie je gelijk het effect er van

Google Fonts matchen met elkaar

Alle artikelen bevatten mijn persoonlijke mening of die van mijn gast-bloggers. In sommige blogs zijn links naar de website van mijn gast-bloggers of advertentie links (advertentie links zijn per bericht 1x gemarkeerd met een *) opgenomen. Door het klikken op deze links verlaat je mijn website en ga je naar de website van de betreffende aanbieder toe. Ik heb geen controle over externe websites. – Manon-

Manon

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant: