Website Knallen met SEO

Opdracht:

Pakketkeuze:

Bijzonderheden:

Oplevering:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Jenneke heeft verstand van taal én SEO.
Die 2 dingen zijn heel belangrijk als je wilt dat je website opvalt. Om dat te kunnen doen, moeten je teksten en de zoekmachine optimalisatie van je website niet alleen in orde zijn, maar moet je website er natuurlijk ook mooi uitzien en technisch goed in elkaar zitten. Met dat laatste heb ik Jenneke geholpen. De teksten heeft Jenneke uiteraard zelf geschreven, het design en de layout heb ik gemaakt.

Stap 1: een moodboard maken

We zijn begonnen met een moodboard. Voor de meeste ondernemers is het heel lastig om wat ze in hun hoofd hebben, over te dragen aan een webdesigner. Hoewel Jenneke steengoed is met tekst denk ik toch echt in plaatjes. En om dan zeker te weten dat je het over hetzelfde hebt, is een moodboard een ontzettend belangrijke uitgangspunt.

Ik vroeg Jenneke om op Pinterest een bord te maken en hierop afbeeldingen van websites te pinnen die haar. om wat voor reden dan ook, aanspraken. Aan de hand van deze borden kon ik een moodboard maken van waaruit ik verder kon met stap 2.

Het moodboard voor Jenneke

Stap 2: bouwen en meekijken

Wanneer ik jouw website bouw, krijg je een linkje van mij. Met dit linkje kan je (als ik aan het werk ben) meekijken met de vorderingen. Je krijgt deze link niet meteen, maar pas als er ook echt iets te zien is. Regelmatig vraag ik je om feedback, zo bouwen we eigenlijk een beetje samen. Het voorkomt ook dat ik uren ergens aan werk waar jij niet tevreden mee bent. Door Jenneke regelmatig met mij mee te laten kijken, kon ik de website direct aan haar wensen aanpassen. Daarnaast konden we direct elkaars vragen beantwoorden, waardoor het hele proces erg prettig verliep.

Stap 4: oplevering en instructie

Ik bouw met Elementor. Deze tool zorgt er ook voor dat je in staat bent om zelf heel eenvoudig je website bij te houden en aan te passen. Voor Jenneke bouwde ik de basis van haar website, waarna zij zelf de aanvullende content (blogs en nieuw pagina’s) kan plaatsen. Omdat ze bezig is met het ontwikkelen van nieuwe diensten zal er regelmatig nieuwe content geplaatst moeten worden. Gelukkig kan ze dat, na hulp en uitleg van mijn kant, nu helemaal zelf. Voordat ik jouw website aan je overdraag, krijg je namelijk een instructie en een oefenpagina voor mijn tool. Hierdoor kun je de tool goed uitproberen en zelf onder de knie krijgen, zonder dat je gelijk je hele website overhoop helpt.

Kom je er toch even niet uit? Dan help ik je graag!

De homepage van Contentgids.nl

Website bouwen: zelf doen? Of uitbesteden?

Een goede website bouwen doe je niet zomaar even. Er zijn best wel wat zaken waar je op moet letten en het vergt ook tijd. Zo was het bouwen van Contentgids.nl een proces van een aantal weken, waarin Jenneke en ik veel met elkaar hebben gebeld en gemaild. En nog steeds heeft Jenneke af en toe mijn hulp nodig als ze ergens tegenaan loopt. Toch mag het resultaat er uiteraard wezen! Jenneke heeft nu een goede huisstijl, website én design, waarmee ze nu zelf prima uit de voeten kan. Als de basis er eenmaal is, volgt de rest van zelf!

Wil jij net zoals Jenneke een goede basis hebben, waarop je vervolgens zelf dingen kunt aanpassen? Bel me, mail me of app me, want ik help je heel graag.

Meer Projecten