Webshop Heleen Illustratie

Opdracht:

Pakketkeuze:

Bijzonderheden:

Oplevering:

Website en Brandboard Heleen Illustratie

Heleen wilde een webshop en een portfolio op haar website. Ze vroeg welk platform daar het meest voor geschikt is. Ik ben van mening dat dat WordPress met Woocommerce is, zij had daar geen goede ervaringen mee. Ze wilde graag zelf bouwen en betwijfelde of haar dat zou lukken met wordpress.

Omdat ik er van overtuigd ben dat je veel meer hebt aan een paar echt goede tips van een webdesigner dan zelf maar wat aanrommelen, en het vervolgens opgeven, sta ik er altijd voor open om met je mee te kijken.

Tijdens ons gesprek kwamen we er achter dat het niet alleen de webshop was waar Heleen mee worstelde maar dat de hele website nog niet echt eigen voelde. Een logo was er wel maar een echte huisstijl nog niet. Ze miste een echte identiteit voor haar bedrijf. Dan is het inderdaad best lastig om de juiste sfeer vast te leggen.

Uiteindelijk besloot Heleen om het goed aan te pakken: ze wilde graag een kleurenpalet, brandboard en een gloednieuwe website.

Stap 1: Moodboard!

Ja daar is ‘ie weer: het moodboard. Echt, hij komt overal terug. Ik schreef er al veel vaker over. Een moodboard is ontzettend belangrijk. Het is hét uitgangspunt voor al mijn verdere werkzaamheden.

Heleen is illustrator en maakt dessins en illustraties, vooral voor kinderen. Ze is gek op kleur, patroontjes en alles wat retro is. Aan de hand van haar input stelde ik een moodboard samen.

Omdat kleur enorm belangrijk is in een website (lees ook het artikel wat ik schreef voor mrs. ecommerce), ben ik vanuit het moodboard verder gegaan met het samenstellen van een kleurenpalet. Zoals je ziet straalt het moodboard warmte uit en komen er heel veel retrokleuren in terug. Deze kleuren komen ook weer terug in het kleurenpalet

Heleen’s moodboard

Mini-Moodboard

Om een goed beeld te krijgen van wat er in haar hoofd zit (iets met ontwerpers en hun specifieke visie) heb ik Heleen gevraagd om ook eens goed te gaan kijken naar andere websites. Wat vind ze mooi en wat niet? Ook daarvan heb ik een moodboard gemaakt. Een mini-moodboard.

Het mini-moodboard

Vanuit hier ben ik gaan bouwen. Heleen heeft nu een mooie shop, mét portfolio, die helemaal van haar is en bij haar past.

Het belangrijkste? Ze kan hem helemaal zelf bijhouden en aanpassen, dankzij de tool die ik gebruik. Hiermee is je website of webshop aanvullen en aanpassen echt een eitje. Zo is WordPress opeens een heel stuk minder ingewikkeld!

Webshop voor illustrator Heleen Illustratie
Webshop voor illustrator Heleen Illustratie

 WIL JIJ OOK ZO’N FIJNE WEBSHOP?

Aarzel niet: neem contact met me op. Ik wil graag met je sparren over de mogelijkheden.
Mijn motto: ik doe het niet alleen, we doen het samen! Ik ontzorg jou waar ik kan en ik leer je wat je nodig hebt om het daarna zelf te kunnen.

Meer Projecten