Branding Cotton & Lace

Opdracht:

Pakketkeuze:

Bijzonderheden:

Oplevering:

Cotton & Lace – Mijn eigen merk

Geloof het of niet, maar voor de meeste ontwerpers is een logo voor jezelf ontwerpen vele malen lastiger dan voor een klant.
Cotton & Lace betekent heel veel voor mij, daarom wil ik je graag even een kijkje achter de schermen geven.

Pin it!

Ben jij ook zo gek op Pinterest? Ik kan niet meer zonder. Pinterest is zonder twijfel mijn grootste inspiratiebron. 
Voor ik het weet ben ik uren verder. Ook als ik ergens anders (op straat, in een restaurant etc.) inspiratie op doe zorg ik er voor dat ik mijn foto op een Pinterest bord zet. Zo kan ik het overzicht lekker bewaren.
Ik vraag dan ook niet zonder reden regelmatig aan mijn klanten om een Pinterest-bord te maken en met mij te delen. Het is niet zozeer wát je pint maar vooral het totaalbeeld van al die pins bij elkaar wat veel zegt.Voorbeeldje? Komt ‘ie: 

Cotton & Lace Brand Vibe

Inspiratie voor logo ontwerp Cotton & Lace

Ik ben begonnen met alles pinnen wat mij hetzelfde gevoel geeft als mijn visie van Cotton & Lace. Dit is natuurlijk maar een klein stukje van het complete bord, maar je krijgt wel een beetje een sfeerbeeld.

Zie je dat ik echt álles heb gepind? Het hoeft echt niet alleen maar te maken te hebben met jouw bedrijf. Het gaat om het gevoel wat je krijgt bij het zien van de afbeeldingen.

Cotton & Lace Kleur

Inspiratie voor logo ontwerp Cotton & Lace

Je ziet: ik ben dol op kleur. Dit was voor mij één van de lastigste onderdelen. Niet het pinnen zelf, maar het kiezen van de uiteindelijke kleuren.
Het is niet verstandig om ze allemaal te gebruiken (ik ging voor stijlvol, niet voor kermis) dus ik MOEST een keuze maken. Dat is gelukt hoor 

Cotton & Lace Grafisch

Inspiratie voor logo ontwerp Cotton & Lace

Op dit bord ben ik los gegaan met alles wat ik mooi vind op het gebied van lettertypes, layout, vormen etc.
Ook dit is natuurlijk maar een klein stukje uit mijn bord maar zo heb je wel een beetje een beeld van wat mijn stijl voor Cotton & Lace is.
Je ziet: Ik ben gek op contrasten en (love, love, love it!) metallic touches. 

Brandboard:

Brandboard Cotton & Lace

Een Brandboard is een belangrijke houvast. Hierin zet ik welke kleuren, lettertypes en logo’s gebruikt worden voor het merk.
Mijn Brandboard helpt mij om mijn huisstijl consequent door te voeren. Ik loop niet het risico dat ik per ongeluk afwijkende kleuren gebruik en ik heb altijd mijn lettertypes bij de hand.

Eindresultaat:

Hier zie je mijn visitekaartjes, ik heb ze laten drukken op Old Mill: een luxe papier met een iets ruw oppervlak. 
De bedrukking aan de voorkant is in 3D goudfolie.

Op deze manier komen alle onderdelen uit mijn brandboard mooi bij elkaar.

Mijn website heb je al gevonden, die hoef ik je dus niet meer te laten zien. Kijk lekker rond en neem vooral contact met me op. Ik leer je graag kennen!

Visitekaartjes voor Cotton & Lace
Meer Projecten