menu:

Manon

Manon

Manon is eigenaar, Branding expert en Webdesigner bij Brand it Up. Met veel plezier deelt ze haar kennis en bouwt samen met jou een visueel merk wat perfect past bij jou ?n jouw doelgroep.

Hoe perfect is jouw webthuis?

Het hoeft niet perfect

Nee echt niet.

Doe ik ook niet. En het is nog wel mijn werk om alles voor jou perfect te maken.

Maar wist je dat perfect ook wel een beetje aanvoelt als “ niet echt” ?

De kracht van imperfecties en een eikel van een stucadoor

Ik leerde van een interieurstyliste met een miljoenenbedrijf dat het juist de imperfecties zijn die van een huis een thuis maken. Is de ombouw van je haard in je nieuwbouw huis niet aan alle zijdes gelijk? Ja heel irritant, maar juist wat er voor gaat zorgen dat je je thuis voelt in je eigen huis, in plaats van dat je het gevoel hebt dat je in een showroom woont.

En ik weet dat het waar is, want dat ene muurtje van 20cm waarover ik een uur met de stukadoor heb lopen bakkeleien (nee, je kan NIET met een waterpas meten of de muur aan de linkerkant dikker is dan aan de rechterkant, ja dat kan WEL met een haakse hoek)?

Dat muurtje is nu een verhaal. En ja, hij is nog steeds niet recht en ook niet haaks, en dat is kut als je plinten wilt plakken maar het is nu een grappig verhaal, een eigenaardigheidje wat er altijd al is geweest en waarvan ik het ontstaan ken.

Action speaks louder than thoughts

En zo is het ook met je branding en je website. Je kan ergens uren, weken, maanden over nadenken maar daardoor staat het er nog niet. 
Soms is het beter om maar gewoon IETS neer te zetten en dan later bij te schaven. Of dat nou je brandkleuren zijn of je teksten op je website.

Is dit makkelijk? Nee, absoluut niet. Niets is zo moeilijk als naar de perfecte website of branding van een ander kijken en dan bij jezelf al die imperfecties zien.

Maar is dat wel zo? 

Het duurt te lang…

Neem eens contact op met die ondernemer die jij zo bewondert. En vraag ze hoeveel tijd (of geld) ze bezig zijn geweest met zo’n perfecte branding, website, ebook, you name it.

Het antwoord gaat waarschijnlijk zijn: perfect? Sorry? Dit heb ik gewoon maar even online geknald omdat het moest! Of: perfect? Heb je dit gezien? En dit? En dit?

En anders is het antwoord: veel te lang.

Zet je timer

Zie je ondernemerschap als een speeltuin. Je probeert eens wat en soms werkt het. Soms ook niet, en dan pas je het weer aan.

Je bent letterlijk nooit uitgeleerd. En dit puntje, dat perfectionisme blijft. Trust me. Het is steeds weer buiten je comfort zone om iets wat in jouw ogen niet perfect is aan de wereld te tonen.

Mijn tip: stel jezelf een max aan tijd dat je ergens mee bezig mag zijn van jezelf. Als die tijd voorbij is, is het goed. Ongeacht hoe ver je bent. Dit is je max en nu moet het de wereld in.

Dat, of je maakt NU een afspraak met mij en je stopt met zelf klooien 😉

Alle artikelen bevatten mijn persoonlijke mening of die van mijn gast-bloggers. In sommige blogs zijn links naar de website van mijn gast-bloggers of advertentie links (advertentie links zijn per bericht 1x gemarkeerd met een *) opgenomen. Door het klikken op deze links verlaat je mijn website en ga je naar de website van de betreffende aanbieder toe. Ik heb geen controle over externe websites. – Manon-

Manon

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant: