menu:

Picture of Manon

Manon

Manon is eigenaar, Branding expert en Webdesigner bij Brand it Up. Met veel plezier deelt ze haar kennis en bouwt samen met jou een visueel merk wat perfect past bij jou ?n jouw doelgroep.

Elementor Flexbox

Ah, Elementor, how we love you!
Toch? Ik wel in ieder geval. En sinds een tijdje werk ik niet meer met de oorspronkelijke secties en kolommen maar alleen nog maar met containers: Elementor’s gloednieuwe flexbox systeem.

Waarom Flexbox?

Kan daar heel kort over zijn: Elementor flexbox geeft me veel meer ontwerp vrijheid, is veel lichter (kortere laadtijd) dan het oude systeem en heeft veel technische voordelen waar ik je verder niet mee ga vermoeien. Het is met name heel fijn om websites geschikt te maken op zwel desktop als mobiel. Ik hoef geen losse secties meer te maken voor mobiel, ik bepaal zelf waar ik alles neerzet.

Eerst testen

Natuurlijk ben ik niet zomaar begonnen aan dit nieuwe systeem, ik heb het eerst grondig geprobeerd in de Playground van Elementor. Dit is precies wat het woord zegt: een demo omgeving om lekker te klooien en te spelen. Wil je ook testen? Je vind de playground hier!

Flexbox activeren

Klaar met spelen en klaar voor het echte werk? Dan is het tijd om Flexbox te activeren op je site. Dat doe je zo:

1. Klik op Elementor -> Instellingen

Klik op Elementor -><noscript><img decoding=2. Klik op Functies

Klik op Functies

3. Kies Actief onder “Flexbox container”

Kies Actief onder "Flexbox container"

4. Kies Actief onder “Geneste elementen”

Kies Actief onder "Geneste elementen"

5. Klik op Wijzigingen opslaan

Klik op Wijzigingen opslaan

That’s it! Je kunt nu aan de slag met flexbox.

Bang om je site te verknallen?

No worries, je kunt zelf, op je eigen tempo je site sectie voor sectie converteren naar containers. Dat doe je simpelweg door de sectie aan te klikken en op het knopje “converteren” te drukken. Er wordt nu een 2e “sectie” aangemaakt, een kopie van de eerste maar dan omgezet naar containers. Je bent dus niet gelijk je originele sectie kwijt.

Alle artikelen bevatten mijn persoonlijke mening of die van mijn gast-bloggers. In sommige blogs zijn links naar de website van mijn gast-bloggers of advertentie links (advertentie links zijn per bericht 1x gemarkeerd met een *) opgenomen. Door het klikken op deze links verlaat je mijn website en ga je naar de website van de betreffende aanbieder toe. Ik heb geen controle over externe websites. – Manon-

Manon

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant: