Iedere dag komen er ondernemers naar mij toe met vragen over hun websites. Als webdesigner zet ik mijn expertise graag in om ondernemers te helpen. Maar de laatste maanden begon me iets op te vallen. Ik ben namelijk vaak niet de eerste webdesigner met wie ze in contact komen. Heel vaak maak ik een website opnieuw of maak ik grote aanpassingen.
Begrijp me niet verkeerd, ik help graag veel klanten, maar een website opnieuw laten maken of handmatige aanpassingen laten maken kost jou als ondernemer behoorlijk wat geld. En waarom eigenlijk? Waarom is dit niet in ??n keer goed gegaan?
Er zijn DRIE vaak terugkerende onderwerpen waarom een website geld KOST in plaats van geld oplevert. Ik heb ze hieronder voor je opgeschreven om je te behoeden voor deze veelgemaakte ?fouten?.
Je hebt je website zelf gemaakt en je hebt je niet verdiept in de theorie.
Een grote groep van mijn klanten is ooit begonnen met een Wix website. Daar heb ik niets op tegen. Behalve dan dat je beperkte mogelijkheden hebt ?n jij als ondernemer vaak geen kaas gegeten hebt van waar een goede website aan moet voldoen.
Die beperkte mogelijkheden zorgen ervoor dat je extra software moet aanschaffen of dat je code nodig hebt die je bij een webbouwer moet laten maken. En dit kost onnodig geld, want met WordPress heb je dit probleem veel minder snel!
Wat betreft de theorie van websites: een website moet duidelijk zijn voor de bezoekers. De lettertypes die je gebruikt, de kleuren, de klantreis op de website etc. zijn allemaal onderdelen waar je rekening mee moet houden. Dit vereist nu eenmaal bepaalde kennis. Die theorie is te leren hoor, echter willen (startende) ondernemers graag snel een website online hebben staan en daardoor vergeten ze vaak na te denken over de opbouw van de website. Het gevolg? Bezoekers verlaten je website en nemen niets bij je af.
Je bent afhankelijk van een dure webbouwer.
Je hebt een website laten maken bij een webbouwer die een niet-toegankelijk systeem gebruikt achter de schermen van je website. In eerste instantie maakt het jou niet uit: als de website maar staat, dan is het goed. Dan kan jij lekker je ding blijven doen. Maar na verloop van tijd merk je dat je altijd de webbouwer nodig hebt voor een idee of oplossing en de webbouwer zet vervolgens altijd zijn/haar metertje aan. Ca-ching… Daarnaast is de webbouwer druk en kan het soms weken duren voor je jouw aanpassing op de website hebt.
Dit kost, wederom, geld en tijd! En dan laat ik nog achterwege dat deze zelfde webbouwer waarschijnlijk ook het metertje aanzet voor elke vorm van onderhoud ?n voor elke update. Niet ok?, vind ik, maar het gebeurt genoeg!
Je website kost je onnodig veel tijd.
Dan is er nog een derde reden waarom je website geld kost: je website kost tijd. Er zijn genoeg ondernemers die meteen kiezen voor WordPress (fiew!), maar die het systeem nog niet goed kennen. En dan begint het: uren zoeken naar de juiste opties, op Google zoeken naar oplossingen en YouTube video’s bekijken in de hoop dat daar de juiste uitleg staat. Er gaat enorm veel tijd verloren. En dat is net zo zonde als teveel geld betalen. Jij als ondernemer moet vooral doen waar jij goed in bent, je klanten helpen!
Je snapt vast dat deze drie redenen mij enorm triggerde. Want het is eigenlijk heel simpel: wij ondernemers hebben graag zelf de touwtjes in handen. We willen snel kunnen schakelen als dat nodig is.
Dit inspireerde mij om mijn online training WordPress te maken, zodat ondernemers kunnen leren hoe WordPress werkt. Alle informatie die je nodig hebt bij elkaar, in jip-en-janneketaal leren hoe WordPress werkt, informatie die je ook als naslag kunt gebruiken tijdens het bouwen ?n daarna en binnen no-time staat er een website die je zelf snapt. Meer informatie over de training hier.
Ik ben benieuwd: aan welke van de bovenstaande redenen maak jij of heb jij je schuldig gemaakt?