menu:

Picture of Manon

Manon

Manon is eigenaar, Branding expert en Webdesigner bij Brand it Up. Met veel plezier deelt ze haar kennis en bouwt samen met jou een visueel merk wat perfect past bij jou ?n jouw doelgroep.

Klanten Online laten betalen via iDeal

Je bent je aan het ori?nteren op verkoopmogelijkheden via je website. Dan is 1 van de belangrijkste zaken: hoe krijg ik mijn geld binnen?
In dit artikel vertel ik je daar meer over. En dan heb ik het niet over marketing en hoe je verkopen gaat krijgen, nee ik heb het over de praktische kant: hoe verplaatst het geld zich van de rekening van de klant naar die van jou.

Optie 1: bankoverschrijving

Dit is de meest simpele manier van geld van punt A naar punt B krijgen.
En met simpel bedoel ik hier: basis.
Want geld overschrijven is niet echt meer van deze tijd. Het ?ik maak het wel even over naar je? is vervangen door: “stuur je even een tikkie??.
En dat is ook wel logisch. Waar we voorheen (ken je deze nog) een overschrijvingskaart moesten gebruiken en deze op de post moesten doen (haha!) gebruiken we tegenwoordig internet bankieren. Dat is al een hele vooruitgang maar nog steeds foutgevoelig. Je zal maar een cijfertje verkeerd overnemen. Staat die 2,40 voor dat bakje koffie opeens op de rekening van een onbekende!

Optie 2: een betaalverzoek

Komt al in de buurt van gemak. Klant neem dienst af, jij stuurt een betaalverzoek (in de volksmond Tikkie). Klant druk een paar keer op een knopje en voil?! Geld is van A naar B.
Staat het professioneel? Mwah. 
Geeft het jou als ondernemer een hoop rompslomp? Minder als optie 1 maar het antwoord is: ja. Want je moet nog steeds van alles bijhouden en gegevens overnemen.

Optie 3: iDeal toevoegen via een Paymentprovider

Finally! We willen gewoon iDeal! Want dat is voor de klant v??l fijner. En voor jou als ondernemer ook want een betaling volgt automatisch op een online aanschaf en zijn dus vele malen makkelijker aan elkaar te koppelen.
Met een Paymentprovider (niets meer of minder dan een betalingen-leverancier) ontsluit je heel snel veel betaalmogelijkheden. Waaronder iDeal. Maar als je wilt ook PayPal, creditcard, achteraf betalen etc etc.

Hoe werkt een Paymentprovider?

Het is eigenlijk heel simpel. Door je aan te sluiten bij een Paymentprovider ontsluit je heel veel betaalmogelijkheden in 1 keer. Zij zorgen voor de connecties, wikkelen de transacties af en storten vervolgens het geld op jouw rekening. Wanneer ze dat doen bepaal je zelf. Welke betaalmethodes jouw klanten mogen gebruiken bepaal je ook zelf. Je hebt volledige controle dus!
Doen ze dit gratis? Nee. Je betaalt per transactie. Hoeveel dit is hangt af van de provider en de gekozen betaalmethode

Welke Paymentprovider moet ik hebben?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik kan je niet vertellen wat je moet doen, ik kan je wel vertellen wat ik fijn vind.
Ik werk zelf heel graag met * mollie. Mollie is niet duur (35 cent per iDeal betaling), heel eenvoudig in gebruik, je kan heel veel zelf instellen in het dashboard (welke betaalmethodes, hoe vaak moeten ze uitbetalen en op welke dag) en doordat ze erg groot zijn zijn ze misschien wel de beste paymentprovider om aan WordPress te koppelen. Voor mijn eigen webshops gebruik ik mollie ook. Daar blijft het overigens niet bij, lees vooral verder!

Waarom ik zo blij ben met mollie

Mollie leent zich bij uitstek voor het koppelen van allerlei soorten diensten aan een betaling. Ik zal je een overzicht geven:

  • koppel mollie aan WooCommerce voor webshops en klanten kunnen onmiddellijk online hun bestelling afrekenen. Op de manier zoals zij (en jij) dat willen. De meest gebruikte methode is iDeal. En zeg nou zelf: hoe vaak bestel jij nog in een webshop zonder iDeal?
  • Diensten verkopen: ook daar kan je mollie heel goed voor gebruiken. Je hoeft hier geen complete webshop voor op te zetten maar je kan mollie aan een formulier laten koppelen. Hiermee kan je jouw dienst online als een product verkopen, zonder de rompslomp van een zware webshop. Kies, betaal, klaar.
  • Cursussen, evenementen en abonnementen. Van eenmalig tot terugkerend, mollie is er voor je. Wil je dat de kosten voor jouw abonnement maandelijks/wekelijks/jaarlijks automatisch ge?ncasseerd worden? Dat kan! Je kan zelfs aangeven of dat op een specifieke datum moet gebeuren. 
  • Laat je facturen met iDeal betalen. Verkoop jij niet online? Ook dan kan je gebruik maken van mollie. Je kan mollie namelijk aan je boekhoudpakket koppelen! Verstuur je je factuur digitaal dan krijgt de klant meteen de mogelijkheid om deze via iDeal te betalen. Mollie zorgt vervolgens voor de rest. Ik kan je de combinatie van mollie met *Moneybird echt aanraden.

Meer over Moneybird lees je hier: Moneybird en Moneybird voor webshops. In deze artikelen lees je ook hoe je vanuit een online verkoop meteen een correcte factuur kan versturen, zonder dat jij daar zelf iets aan hoeft te doen.

Alle artikelen bevatten mijn persoonlijke mening of die van mijn gast-bloggers. In sommige blogs zijn links naar de website van mijn gast-bloggers of advertentie links (advertentie links zijn per bericht 1x gemarkeerd met een *) opgenomen. Door het klikken op deze links verlaat je mijn website en ga je naar de website van de betreffende aanbieder toe. Ik heb geen controle over externe websites. – Manon-

Manon

Deel dit Bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant: